Nothing On Me

My photo
Batu Pahat, Johor, Malaysia
aku budak nerd yg join geng mafia utk kelihatan comel .. aku ta brape nak hensem mcm mat² rempit dan budak budak degree kat luar sane tu . puii ! penulisan yg berbentuk sakai dan bebal sgt diminati .. so forever alone ! nenenepupu ^^v

really appreciated it ! xoxo :)

Thursday, 12 January 2012

kehidupan ala ala pendatang .

esok jumaat . habes lg seminggu aku dok kat kampung orang ney . kampung kampung pon tade lah sampai tatau dunia luar . wifi free digunakan sebaiknye bukak page akhbar akbar tempatan dan tidak dilupakan page kegemaran 9gag .. dan aku takan jd kuno walaupon bertahun tahun duduk sini . mane tau lg 10 tahun jadik bandar pilah ney . hoho .. 

tade ape yg menjadi objektif penulisan aku malam ney . cuma kata kata kosong yg dpt aku reka tok memenuhi ruangan blog aku . hewhew . tade kene mengena ngan putus cinta , hati luka , jiwa kesepian , pergolakan rumah tangga atau yang seirama dengannye . cuba berpuitis tp ayat ta ckup kreatif dan motif melainkan retis retis yg bijak mencari pitis .. ahhh ! ape yg ade kat kepale otak aku ney ! ckup lah segala masalah aku sorang je tanggung . masalah takan dapat selesai kalau aku bawak orang lain join skali masalah aku ney . pengurusan wang , perasaan berpunye , duty sbgai pelajar atau susunan masa . mana satu aku na dahulukan ? ta mustahil sebenarnye na uruskan semua ney dlm satu masa kalau aku ta gedik gedik na malas . tapiiiiiii ........

knape masih ade perkataan tapi ney ekk ? *kan da kluar slang johor ekkk .. tapi ney mcm slalu je ade dlm perbualan kite . cuba kita buang perkataan tp ney .. mesti semua benda lancar dan tade yg tergendala . 


ingatlah ! cuba setkan minda jangan cuba berkata tapi sebelum melaksanakan sesuatu tugasan . agak mencacatkan bile belom buat sesuatu kerja hati da mula cari alasan untuk mengelakkan diri atau melepas tangan . ta ke gitu nyahh ? hoh ! 

sem ney aku betol betol tawar hati na join aktiviti baju hijooo .. knape ekk ? aku rasa mungkin sebab aku nye result pon agak terok . dimana aku telah mengabaikan study aku sem lepas . akibat nye sem ney aku frust meniarap blom tahap menonggeng bile kene repeat paper paper yg bole dikategorikan ayam kalau aku segenius malique too phat smpai lagu lagu dy terkandung bahasa tahap tertinggi walaupun kedengaran agak oldskoll . pape pon jgn risau sem depan aku aktif balik kalau diizinkan tok aku study lg . 

malam ney kite layan lagu aku maafkan kamu plak :D

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Atur sepuluh daktil batal yang batil
Detik dua usul ditutup satu lagi tampil
Dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
Minta diisolasi dari dalil busuk jahil
Aspirasi tak serasi dengan suara bunyi
Inkarserasi dari penghuni dan keluarga bumi
Surat wasiatnya atas paksi dalam rumi
Minta dikebumikan hidup-hidup dalam guni
Mana cepat terbang atau warna gelang tangan
Buah fikiran aneh tergantung di persimpangan
Halusinasi susuli ketandusan ihsan
Ubat parut auditori kesan artileri insan
Gagal dikesan

Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Timbul tenggelam, timbul tenggelam
Acapkali terpendam, acapkali tersergam
Cermin muka kopak penuh bintik hitam silam
Ini bukan lagu rindu ini madah dendam
Kutimbang tanpa neraca di awal usia
Ku dihukum masuk neraka oleh manusia
Minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu
Jadi aku tak berganjak biarkan saja begitu
Maafkan mereka, mereka tidak tahu
Mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
Mereka tidak fasih malah fasik guna kata
Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa
Maafkan mereka, mereka tiada nilai
Ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
Tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati

Atas kepala murai sekawan
Mari ku ramit kucup lehernya
Terlalu rahi dendam di angan
Sampai terkacip mulut mahirnya

Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Jangan ahli sihir seru nama maharaja
Nanti segerombolan hantu bisu yang menjelma
Guna hak berfikir sebelum hak untuk bersuara
Kalau terpelajar sila guna hak miranda
Pura-pura dengar, telan tapi tidak hadam
Hafaz bila lafaz tapi mereka tidak faham
Mereka mula kiri, aku kanan bila baca
Sudah mahir rumi, mari tafsir alif ba ta

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Ternyata kamu lebih suci dari apa yang kubayangkan


p/s : ingatlah bahawe masing masing punyai kesucian yg perlu dijage yg telah dikurniakan kpd kite . takesah la kesucian hati , dalaman atau luaran .. hohoho ^^v



2 comments:

a UiTM Student said...

suke betol ko ngan 9gag. hahahah

Mrs. LaLaLa~~ said...

9gag 2 ap?? =='
xpnah dgar pon...

jum ikut ! :D