Nothing On Me

My photo
Batu Pahat, Johor, Malaysia
aku budak nerd yg join geng mafia utk kelihatan comel .. aku ta brape nak hensem mcm mat² rempit dan budak budak degree kat luar sane tu . puii ! penulisan yg berbentuk sakai dan bebal sgt diminati .. so forever alone ! nenenepupu ^^v

really appreciated it ! xoxo :)

Friday, 23 December 2011

merepek .

malam pertama ..

ape ade ngan malam pertama ? cakap pasal malam pertama mesti ingat benda alah berbulu tuh . gosh gosh gosh ! bukan bende alah tu . 

aku na ckp pasal malam ney je . bile time ney lah semua orang akan duduk sengsorang pikir perjalanan hari esok . dak dak uitm satu malaysia mesti tau esok da start cuti . dan malam ney mlm terakhir aku kat beting , kolo pilah sebelum beronok ronok slame seminggu kat umah .. rindu na jumpe kengkawan . lepak sampai pagi . heee . mesti byk benda akademik da ta masuk kepala dan segala kerja terasa malas na buat .

perjalanan balik .

1 . berhempas pulas memulas throttle hingga tahap pulasan terakhir dgn harapan sampai rumah cepat walaupun sudah dingatkan 'ingatlah insan yg tersayang' <3 <3
2 . sampai kat bando batu pahat yg tercintun .. nampak awek baru na up . mate kuyu terus koya . menatap bangunan yg da besar atau pon aku yg ketinggalan arus kekotaan .
3 . sampai kat umah ta terus masuk . keras terasa due jam stengah menunggang , tongkeng menenggek tidak tertonggek tonggek . lantas sepam dua pam depan umah jiran sebelah tanpa menghiraukan tangki minyak yg ta dipam . 
4 . masuk umah dengan perasaan gembira tp ragu ragu takut bau terbau . heaven sungguh bau rumah seperti bau cat .. punye poo poo *taik kucing .
5 . mlm jd kupu kupu puiii ! kaum lelaki seharusnye digelar burung hantu sejajar dengan kepupusan binatang ney . mlm seperti siang dan siang jd mlm . lepak sampai 3 4 pagi . 
6 . balik umah ingat na tido di katil yg gebu dan empuk tp terbantut sebab pintu berkunci kene kunci case balik lambat . baru sedar betapa penting nye katil kesayangan . 
7 . berjanji tidak akan mengulangi perbuatan itu lg . tetapi janji sekadar janji . esok ta balik terus sebab tau pintu akan berkunci . tido umah mber plak . hohoho . 

atas tu cuma perjalanan ringkas sebab aku na kurangkan kemerepekan aku . jelas betapa syok nye balik umah setelah berbulan bulan ta balik *padahal baru sebulan :p 

bile da sampai rumah baru la aku teringat benda benda kat bawah ney 

1 . baju berlambak kat U ta sempat basuh .
2 . assignment berlambak . na buat tapi apekan daya terlupa na bawak balik umah . haha
3 . na beli baju baru tp duit da abes enjoy malam terakhir kat U .
4 . hutang berlambak , dan berharap si pemberi hutang terlupa hutang hutang dy . 
5 . malas na balik U sebab selesa sgt dok umah . dpt lepak ngan family dan makan sepuas puasnye .
6 . na fogging kene kaber line . jauh dari kawasan kediaman takut kene pelangkung ngan bapak besar . betapa syoknye kat U bile dapat berasap sambil berak ! kahkahkah .

tp benda yg paling berharga aku paling ingat bile kat rumah nanti mesti kawan kawan aku . betape rindu nye kat dyorang bile ta jumpe walaupon seminggu je . aku ney nampak je sombong but believe me , once you know me , you will fall in love me .. hahahaha ..

*aku baru separuh sedar yg aku ta kemas beg lg . buku bersepah atas katil . baju berlambak utk dimandikan . perjalanan esok hari belom ditetapkan sehingga mood na balik datang . dan aku still tatau ape aku na buat sekarang ney .. mungkin perasaan rindu berbunga bunga kat otak aku ney . hewhew :D . doakan perjalanan yg lancar dan selamat tok aku esok .

5 comments:

Mrs. LaLaLa~~ said...

hahaha...mmg terbaek la dy merepek...
i love certain ayat 2...hahahaha....terutama t*****...hahaha...n aku ney nampak je sombong but believe me , once you know me , you will fall in love me ....ho3...i love your blogwalking~~ *winkwink*

Adha Suhairom said...

hohoho . terima kasih budak .. aku cakap benda yg berlaku kat aku . tade kene mengena ngan makhluk lain . kau jgn na saiko kat sini . ty ade je yg bising plak . hahaha

Fara Bieha said...

hahaha~~tibe2 ak terasa nk ckp yg entry tu cm comel je..hehe ^___^v

Adha Suhairom said...

comel keww ? haha

Mrs. LaLaLa~~ said...

Adha kan mmg comel...HOTSTUFF la katekann~~ hew3 !!

jum ikut ! :D