Nothing On Me

My photo
Batu Pahat, Johor, Malaysia
aku budak nerd yg join geng mafia utk kelihatan comel .. aku ta brape nak hensem mcm mat² rempit dan budak budak degree kat luar sane tu . puii ! penulisan yg berbentuk sakai dan bebal sgt diminati .. so forever alone ! nenenepupu ^^v

really appreciated it ! xoxo :)

Wednesday, 21 March 2012

panggilan homey .

tadi ibu call , bole plak phone ney tanak kuar suara ..
name je smartphone tp haremm ! then ibu call balik ..
ibu tanye la mcm biase .
da makan ke belom , paper ade bape lagi , oke ke ta jawab peiperr ?
*mak aku layan lawak ke der ke ? haha
aku jawab macam biase jugak .
da makan , paper ade 3 lg , jawab oke ke ta ? hmmm .. tatau na jawab ape .
stakat ney semua oke aku jawab .
cuma satu paper ney je .
MATH . macam gampang beb jawab ! tension weyhh !

ibu pon tetibe bukak cerita adek aku dapat 3A 5B tok spm dy ..
aku bangga la sikit .
walaupon result dy lebih kurang aku , tp result dy lg grand dr aku .
aku dulu ade C . dy tade ..
agak loser disitu ..
tahniah tahniah :)

aku cakap ngan ibu , aku da tanak study lg ..
aku na balik batu pahat tercinta , na keje ..
tape la tgk family kite yg len berjaya .
ta baik pon na dengki dengki family sendiri .
aku tgk orang yg aku sayang berjaya pon da cukup la ..

then ibu cakap something yg bukak mata aku ney sikit ..
ibu cakap aku senang putus asa .
hmmm .. tersentap sikit ..
aku tatau dah on what purpose aku study lau asyik gagal je .
ibu suruh aku study betol betol .
jika di izinkan tuhann , aku tetap akan teruskan benda yg aku da mulakan ..
mmg prinsip hidup aku dari dlu .
walaupun ending nye ta segembira yg diinginkan ..
lepas semua tuh , berakhirlah perbualan ktorang ..

30 hb ney aku balik , tgk la rezeki result okay ke ta .
kalau ta , cuti aku di extendkan menjadi selama lamanya .
time to move my ass looking for a job ..
life must go on babehh ..

terasa semangat ibu aku bg tadi , aku terus bukak buku food engine ..
lepas bace , aku kemas almari jap ..
semangat lagi satu , na balik . hewhew .
then , ternampak la jam tangan aku lg satu ..
hmmmm .. jam tangan yg da rosak lepas dua hari aku mintak dari someone balik ..
da siap kemas , text la kejap .
tapi kalau da tanak layan tu , ape lg .. *dapat rasa la ..
takan na terhegeh hegeh plak .
tatau la kalau orang masih marah lg ke ape kan ?
buat buat paham je laa ..
sorry je mampu aku ckp , privacy orang ..




8 comments:

trOubleMaker-yus- said...

alamakkk bro jgn give up! FT mmg susah...~ susah2 dulu senang2 kemudian :)

Adha Suhairom said...

tngah na melawan prasaan give up la ney .. huu .. tgk rezeki je ade ke tade .. thanks bro .. susah2 dulu senang2 kemudian . will keep that in mind :)

ain bz :) said...

alahai abang dehaaa. jgn la CUTI SELAMA LAMANYEE. nanti siapa nak ckp bahasa omeyy angat ngn iteww? ahaha. don't despair and never lose hope. cause Allah is always by you side. . . lalala. jom nyanyi lagu maher zain :p

Adha Suhairom said...

ramai lg yg bole ckp camtu .. awok ce cari owang lenn .. tanak la nyanyi . suare ta sedap . hewhew

ain bz :) said...

mengada je. -.- takde. sy doakan yang terbaik ehh. kbye. goodluck :)

Adha Suhairom said...

yelah ain .. i'll try my best .. hehehe :D

trOubleMaker-yus- said...

yeahhh thats the spirit. kitorg pun struggle jugak,asl fikir lulus je sudah, haha. dah nk masuk part 4 kan, xlama lgi da nk practical :)

Adha Suhairom said...

fuhh . semangat da naik balik . thanks broo :D

jum ikut ! :D