Nothing On Me

My photo
Batu Pahat, Johor, Malaysia
aku budak nerd yg join geng mafia utk kelihatan comel .. aku ta brape nak hensem mcm mat² rempit dan budak budak degree kat luar sane tu . puii ! penulisan yg berbentuk sakai dan bebal sgt diminati .. so forever alone ! nenenepupu ^^v

really appreciated it ! xoxo :)

Friday, 1 April 2011

radio buruk ....

cake - i will survive 


At first I was afraid
I was petrified
I kept thinking
I could never live without you by my side
But then I spent so many nights
Just thinking how you'd done me wrong
And I grew strong
I learned how to get along
So now you're back
From outer space
I just walked in to find you here
Without the look upon your face
I should have changed my f-ing lock
I would have made you leave your key
If I'd have known for just one second
You'd be back to bother me

Oh now go,
Walk out the door
Just turn around now
You're not welcome anymore
Weren't you the one who tried to break me with desire
Did you think I'd crumble
Did you think I'd lay down and die
Oh no, not I
I will survive
As long as I know how to love I know I'll be alive
I've got all my life to live
I've got all my love to give
I will survive
I will survive
Yeah, yeah

It took all the strength I had
Just not to fall apart
I'm trying hard to mend the pieces
Of my broken heart
And I spent oh so many nights
Just feeling sorry for myself
I used to cry
But now I hold my head up high
And you see me
With somebody new
I'm not that stupid little person still in love with you
And so you thought you'd just drop by
And you expect me to be free
But now I'm saving all my loving
For someone who's loving me

Oh now go,
Walk out the door
Just turn around now
You're not welcome anymore
Weren't you the one who tried to break me with desire
Did you think I'd crumble
Did you think I'd lay down and die
Oh no, not I
I will survive
As long as I know how to love I know I'll be alive
I've got all my live to live
I've got all my love to give
I will survive
I will survive
Yeah, yeah 

lagu ni sebijik macam lagu bidadari yg pretty ugly tu nyanyi .. tp maksud dy langsung ta sama ... aku lg suka versi inggeris sebab dy bawak maksud yg mendalam ... kisah dy ade la lebih kurang macam ni ......

mengisahkan seorang mat rock yg yg putus harapan ... dy taley hidup tanpa makwe dy lagi .. dy ingat balik mcm mane ex dy tinggalkan dy .. menurut sumber pada hari dyowang nak ge date , mamat ni ter'missing in sleep' ataupun m.i.s .. pastu pompuan ni datang la umah dy nak kejotkan .. tp mamat ni tanak bukak pintu .. dy siap cakap 'aku ta langgan placur' .. oke da melalut ... sambung balik crite .. then mamat ni sedar yg semua tu duniawi lalu dy kembali ke pangkal jalan kat lorong hj taib .. eh ? ahh lantaklah ! haha ... hidup ni ta semestinye memerlukan orang yg digelar 'awekss' atau 'balaksss' sebab kita masih ade ramai lg kawan dan keluarga .. 5jam kemudian , minah tu cari dy balik .. tp dy da tanamkan kat hati dy yg cinta dy lebih berhak diserahkan kat orang yg sepatotnye .. hati dy da tertutup tuk minah tuh .. 

selepas kejadian itu .. dy ada mengatakan sesuatu tok diri dy dan untuk pedoman orang lain ...
dengan lafaz satu dua tiga empat kucing berlari mane nak same si lelaki kucing . saya selaku pemegang botol air cap badak .. setelah diperkenankan oleh mamat² bangla yang lain dengan ini saya mengumumkan yg saya bisa hidup dengan berdiri diatas tangan sendiri iaitu 'handstand' dan ta perlukan teman special sebab saya ni layan band independent je dan makan beger special je ! sekian saja .. terima kasih kerana mendengar saya merepek ! pepatah ade mengatakan "alah bisa , adoi ! sakit la bodoh !"


*untuk pengetahuan korang . dalam tempoh 5jam tu dy sempat rakam beberapa video clips ... ni semua pengaruh ahmad lutfi dgn anwar hadi la tuh ... 

3 comments:

izzaty ain said...

aku x tau cmne aku bOle lyn bce pOst kO nihh smpai hbs...:o

stephen chow said...

aku pasang lagu nie layan sampai 10 kali sambil maen game pokemon...

adha suhairom said...

bang gang ... jangan letak tangan atas kepala sambil dgr lagu ni sudaa ... haha

jum ikut ! :D