Nothing On Me

My photo
Batu Pahat, Johor, Malaysia
aku budak nerd yg join geng mafia utk kelihatan comel .. aku ta brape nak hensem mcm mat² rempit dan budak budak degree kat luar sane tu . puii ! penulisan yg berbentuk sakai dan bebal sgt diminati .. so forever alone ! nenenepupu ^^v

really appreciated it ! xoxo :)

Tuesday, 22 March 2011

masalah aku je ..

"hmmmm *bunyi mengeluh kedengaran seperti lembu .. 
Bkn ape .. aku cuma fikirkan masalah yg aku sedang hadapi skrang ni .. KEMELESOTON EKONOMI ? DARURAT ? OH TIDAK ! setahu aku kerajaan Malaysia masih lg mampu menanggung perbelajaan negara .. sampai bila aku tatau lah .. yg aku tau cuma pengurusan diri aku ... hikhok .. 

cakap pasal pengurusan diri nih .. masing² tau tanggungjawab masing² kan ? apabila kita digelar remaja yg meningkat naik, byk tanggungjawab yg mula membebankan kita .. beban sgt ke ? tu semua bergantung pada diri sendiri .. jgn samekan diri kita dgn orang lain sebab lain orang lain lah tanggungjawab yg dipikul .. tp aku dah list kan beberape tugas yg aku kena laksanakan .. 

  • tunaikan kewajipan sebagai muslim 
  • tanggungjawab sebagai pelajar
  • tanggungjawab sebagai anak
  • tanggungjawab sebagai suami ? jengjengjeng ~ (belom tiba masa lg lah) gatal betol !

mungkin berat bagi aku nak laksanakan semua dalam satu masa .. aku mengaku aku ta bole nak sempurnakan solat 5 waktu dalam sehari .. tanak salahkan sesiape ! tp semua ni gara² yg ke-2 tuh .. huhu .. bile aku semangat nak pergi kelas kadang² aku tertinggal satu dua waktu disebabkan jadual yg padat .. huuu .. 

tugas aku sbgai yg ke-2 tu pulak didorong oleh yg ke-3 .. parent manelah yang nak anak dyorang gagal dalam hidup kan ? sebab dyorang lah aku teruskan kan pengajian aku kat UiTM Kuala Pilah ni .. suatu masa dulu aku penah putus asa sebab kegagalan aku kat matrix .. kasih sayang aku kat dyorang lah buat aku bermuhasabah untuk teruskan pelajaran aku balik .. aku da cukup menyusahkan hidup dyorang .. aku harap aku boleh balas balik jasa mereka bila aku da berjaya nanti .. 


ni la dy family aku .. p/s : aku ngan abg aku dok sebok setting kamera ..


kita masuk yg ke-4 nih .. hehehe .. byk aku nak citer .. tp agak sulit kalau aku terangkan kat sini .. bg yg da tau hal² duniawi aku tuh .. syhhhhhh oke ! :p ... tade benda sbenarnye aku nak cakap .. haha .. aku pon ta pernah rasa mempunyai keluarga sendiri sebab aku sedang sibuk menuntut ilmu .. ade sesetengah cakap mase ni la yang paling afdal untuk melihat wanita² disekeliling kite .. first time aku masuk sini mmg rambang mate (disebabkan bilangan lelaki makin berkurangan aku cover² la sikit) .. aku tgk ada yg dari seluruh pelusuk, ceruk² kampung, bandar, dan juga pendatang *maksud aku dari sabah sarawak .. tp lame kelamaan aku kat sini aku dapati kebanyakannye semua plastik ..  semua bajet² je .. tp segelintir mmg aku respect dgn jati diri dyorang .. dari awal masuk sampai sekarang tetap same .. aku bkn nak jd ustad tp tu lah lumrah manusia .. sedangkan pantai berubah inikan hati manusia .. aku tade lah terdesak sgt tp byk lg kot mase untuk aku pilih pasangan .. cukuplah aku berpotpet sebab semua ni kuasa tuhan .. aku terima seadanye .. hahaha ..

sekarang ni aku cuma nak cakap yg aku ade masalah duit .. byk sgt nak beli barang² keperluan .. mmg mak bapak aku bg duit nak bayar semua tuh .. huhu .. tu je masalah aku .. sorry lah kalau aku membazirkan masa korang membaca post aku kali ni .. aku da tade idea nak tulis .. papehal roger² la aku kalau nak blanje aku makan ye .. hikhok .. 


12 comments:

sabsafana said...

as student mmg ade prob ngan duet..
haha aku pun mcm ko..
takpe smoge ko jalani hidup ngn tabah (mcm da lame je aq idup, ahaks ! )
chaiyok chaiyok !

adha suhairom said...

haha .. tau tape ..
aku tngah pening cemane nak buat bajet tok sem depan .. lg² dok luar nti ..
sabor jela ..

sabsafana said...

perhh sem 2 mmg killer subject byk kot... gud luck ! naik kan martabat fudtech !! :)

adha suhairom said...

nty ajar aku .. huhu ..
kau jgn repeat plak ye ! gudluck :D

stephen chow said...

hik hok....

sabsafana said...

harap2 aq tak repeat arr...ajar ko? haha cari lah aq lau kenal... :P

adha suhairom said...

alaaa ... mcm ni la member .. tanak tolong bangse sendiri .. haha :p

sabsafana said...

ahaha...aq on je kot... tapi aq bukan dak pandai lah... btw aq ley suggest org lain...hee :D

adha suhairom said...

kalau camtu bg kenal kat aku dulu .. haha

sabsafana said...

hahaa...
no hal !

adha suhairom said...

bila nye nak kenalkan ? haha ...

sabsafana said...

rilek laa derr ! haha
btw thanx follow blog sengal sabsafana !
hee :D

jum ikut ! :D